Online blackjack - Regler & bedste blackjack casinoer i 2022

Online Blackjack – Bedste online blackjack sider i 2022

Indholdsfortegnelse

Blackjack har flere hundrede år på bagen, men er ikke desto mindre stadig et vildt populært spil. Online blackjack spilles i flæng overalt på verdens online casinoer, og der er faktisk op til flere forskellige måder og versioner at gribe det an på. Læs med i denne guide, hvor vi ikke blot giver dig en introduktion til online blackjack, men hvor vi også har håndplukket en liste over markedets bedste og mest pålidelige online casinoer, som udbyder blackjack.

Vores valg: Online blackjack sider

Hvad er blackjack?

Blackjack-spillet har en lang historie bag sig. Så lang at det faktisk er svært at datere dets oprindelse. Man ved dog, at man spillede forskellige former for blackjack for over 300 år siden på franske casinoer. Den gang i en version der hed Vingt-et-Un (enogtyve på dansk) hvilket selvfølgelig hentyder til den talsum, man stræber efter i både den franske oprindelige udgave og i moderne blackjack.

Med tiden nåede Vingt-et-Un også til USA og det er her, man mener, at det har fået sit amerikansk navn ‘Blackjack’. De landbaserede amerikanske casinoer tog kortspillet til sig, og det er derfor sidenhen også blevet en naturlig integreret del af hele online casino spillefladen. Folk nyder i dag stadig det gamle kortspil som tidligere, men blot i en mere digitaliseret online blackjack version i dag.

Reglerne i blackjack

Reglerne i blackjack

Som navnet antyder helt tilbage fra den franske oprindelige version, så er tallet 21 af kæmpe betydning i blackjack. Det er netop den talsum, som man stræber efter at kunne matche med sine kort.

Blackjack er et spil mellem dealeren og spilleren, hvor spillet i sin essens handler om, hvem der formår at forme en korthånd, der kommer tættest på, eller rammer, summen 21.

Før dealeren giver kort, placeres en indsats for at være med. Derefter giver dealeren spilleren et kort med billedsiden opad og giver derefter sig selv et kort. Herefter modtager spilleren endnu et kort, og kan herefter vælge at ‘stå’, hvis talsummen er så tæt på 21, at spilleren kalkulerer at et ekstra kort vil overskride 21. Man taber netop, hvis man deales et kort, som bevirker at talsummen overskrider 21. Vælger spilleren at stå, skal dealeren trække endnu et kort til sig selv, og måske endnu et, hvis dealerens talsum endnu ikke er nok til at slå spillerens hånd.

Forskellige variationer af regler og strategier

Alt efter hvilken version af blackjack der spilles, kan der være små variationer af reglerne i forhold til klassisk blackjack. Der kan også være forskellige strategier, man med fordel kan følge, og visse indbyggede regler, som især dealeren er tvunget til at følge slavisk.

Dealeren står på en blød 17

I nogle versioner skal dealeren trække kort, indtil han eller hun rammer 17 eller derover. I yderligere andre versioner vælger dealeren at stå ved talsummen 17. Der kan også være tilfælde, hvor dealeren vælger at hitte, dvs trækker et nyt kort efter talsummen 17. Hvis dealeren vælger at gøre det, vil det forringe udbetalingsprocenten med 0,2%.

Dealeren trækker på en blød 17

I de situationer, hvor dealeren vælger at stå på talsummen 17, er det automatisk en fordel for spilleren, eftersom dealeren her har en større matematisk risiko for at gå ‘bust’, hvilket er en term for at talsummen overskrider 21.

Overgiv dig

I visse versioner kan spilleren få muligheden for at overgive sig, dvs trække sig ud af spillet, før dealeren begynder at vende sine kort i jagten på blackjack. Det kan være en fordel for spilleren, eftersom de versioner hvor en sådan mulighed ikke er tilgængelig vil være en fordel for dealeren. I de fleste versioner kan spilleren ikke lukrere på den mulighed.

Resplit

På nogle online blackjack borde får spilleren mulighed for at ‘gensplitte’. Det sker eksempelvis, hvis spilleren modtager to ens kort. Her kan spilleren så opdele sin hånd i to hænder og gøre det yderligere en eller to ekstra gange, hvorved spilleren reelt spiller med flere hænder i det pågældende spil blackjack.

Kortværdier i blackjack

Kortenes værdi i blackjack er ret enkle. Alle kort fra 2 til og med 10 har sin pålydende værdi, mens alle billedkort giver 10 og et es enten kan give 11 eller 1, alt efter hvad spilleren eller dealeren har brug for i den pågældende situation. Der scores dermed blackjack ved enten at samle en hånd fuld af forskellige kort, der tilsammen giver 21, eller blot ved at score en hånd der består af et billedkort og et es.

Strategi i blackjack

Der er en del tilfældighed involveret i blackjack, men der er også matematik og sund fornuft. For eksempel er der klare strategier, som bør følges ved særlige hænder, og her er det ikke helt ubetydeligt, om man spiller en version, hvor dealeren står på 17 eller hitter på 17.

Udover det, er der også korthænder, hvor det rent matematisk er en klar fordel at stå, og hvor det i andre tilfælde er matematisk mere fordelagtigt at hitte. Alt handler i sidste ende om sandsynlighed, så det gælder om at spille strategisk og med en vis matematisk snilde, når man spiller. Det øger vinderchancerne i et spil blackjack, som i forvejen er et af casinoets mest lukrative spil set fra spillerens synspunkt.

Blackjack udtryk

Blackjack udtryk

Som vi har været inde på i afsnittet om regler, så er der visse engelske udtryk, som benyttes i blackjack, og som man bør have på plads, før man kaster sig ud i spil for penge. I nedenstående oversigt giver vi en kort introduktion til de væsentligste termer.

Hit

Termen ‘Hit’ benyttes også på dansk, og betyder at man vælger at få et ekstra kort af dealeren, da man her mener, at den nuværende korthånd begunstiger et ekstra kort.

Stand

‘Stand’ kaldes ofte ‘at stå’ og betyder, som vi var inde på, at man vælger at beholde den nuværende korthånd. Man vælger altså IKKE at modtage flere kort, da korthånden er så tæt på 21, at det ville være for risikabelt at trække endnu et kort.

Double down

Double down eller på dansk ‘fordobling’ sker når spilleren, efter at have fået to kort, vurderer at der blot skal et kort mere til for at vinde. Spilleren kan så her vælge at fordoble sin indsats, inden det sidste kort deales.

Split

Vi nævnte tidligere muligheden for at gensplitte, og det ligger i tråd med at splitte. At splitte betyder, at spilleren får muligheden for at opdele to givne kort til to hænder. Det sker oftest, når spilleren har modtaget to ens kort.

Surrender

Surrender eller at ‘opgive’ sker når spilleren vælger at opgive sin hånd, fordi han eller hun ikke mener, at der chance for at vinde. I visse tilfælde kan spilleren her få halvdelen af sin oprindelige indsats tilbage.

Insurance

Insurance eller ‘forsikring’ er en mulighed spilleren kan benytte, hvis dealeren vender et es på sit første kort. Her kan spilleren mod en betaling (en forsikring) forsikre sig mod at dealeren får blackjack. Får dealeren blackjack, vil spilleren få sin forsikrings-sum tilbage samt sin indsats.

Bust

At gå bust betyder at man ganske enkelt vælger at få et kort, som derefter overskrider talsummen 21. Sker det, har man tabt. Man er “gået bust”.

Push

Push er en betegnelse for den situation, hvor både spiller og dealer ender med den samme kortværdi. Her vinder hverken dealer eller spiller, men i stedet får spilleren sin indsats tilbage.

Held og lykke i dit online blackjack spil!

Vi har her været omkring de vigtigste elementer i blackjack-universet. Ovenstående bør være et godt udgangspunkt forud for dit kommende blackjack-eventyr. Med alle de rette begreber på plads, og en god og sund strategi i ærmet er der dermed gode chancer for at man kan opnå en succesfuld oplevelse på de mange online blackjack borde rundt omkring på nettet. Benyt dig af vores liste over pålidelige online blackjack sider og tag kampen op med dealeren!

Ofte stillede spørgsmål om blackjack

Kan jeg spille blackjack gratis?

Ja, det er muligt at spille blackjack gratis på flere forskellige casinoer, som netop udbyder demo-versioner af sine spil. Blackjack live er af naturlige årsager dog ikke muligt at spille gratis.

Kan man slå huset i online blackjack?

Huset vil altid have et par procenters fordel i ethvert spil blackjack. Det er det, casinoerne lever af. Men med den rette strategi, forståelse for og indsigt i blackjack spillet, vil man altid have en chance for at slå huset i den pågældende spil-session.

Hvad er sandsynligheden for at vinde i blackjack?

Blackjack er et af de casino spil, hvor spilleren faktisk har den største sandsynlighed for at vinde. Huset har ofte kun 1 til 2 procents fordel, så chancen for at vinde er tæt på helt lige. Man anslår, at vinderchancerne ligger på lidt over 43%, at chancen for at pushe ligger på ca. 9% og at risikoen for at tabe ligger på ca. 48%.

Kan jeg tælle kort i blackjack?

Ja, det er muligt at tælle kort i blackjack. I hvert fald til en vis grænse. Dog er der så mange kort i spil og så mange kortværdier at huske på, at det kan være en mere end kompliceret opgave at holde styr på hvilke kort, der allerede er blevet givet, og hvilke kort, der stadig venter på at blive dealet.

Kan jeg bruge strategier i online blackjack?

Ja, man kan med fordel benytte sig af flere forskellige faste strategier. Især strategier eller særlige tommelfingerregler vedrørende handlinger i forbindelse med særlige hænder. Der findes tilgængelige skemaer og strategier, der klart og tydeligt fortæller dig, hvad der er bedst at gøre i den pågældende situation med den pågældende korthånd.

FavoritCasino » Spil » blackjack
Sidst opdateret: september 28, 2022